Сезони

Как да стана модел? Част 2

Сезон 2023 / Eпизод 6

Направете проучване за агенцията за модели, в която се регистрирате

    Направете проучване преди да се регистрирате в някоя агенция за модели. Направете си списък с нещата, които да проучите. Първо и най-важно, легитимна ли е тази агенция? Може ли лесно да се провери нейния бизнес и има ли лоши отзиви за нея? Тази агенция за модели в момента приема ли модели с вашата визия и размери?модел - Теодора М, фотограф- Вержиния Янчева Какъв е процесът на регистриране/кандидатстване в агенцията за модели (конкретните указания варират в зависимост от агенцията, но трябва да можете да намерите тази информация на техния уебсайт)? Кои са бившите и настоящи модели на агенцията? Кои са последните кампании на агенцията за модели? Работят ли с утвърдени марки и фирми? Искате ли тази агенция да ви представлява, което означава, че вие ​​ще ги представлявате на свой ред? След като намерите агенциите за модели, за които се чувствате уверени, че са подходящи за вас, попълнете съответния формуляр и изпратете свои снимки. След като изпратите цифровите си данни, ако получите обаждане за лична среща с агенция, направете още повече проучвания преди срещата. Запознайте се с видни модни дизайнери, кои са „то“ супермоделите в момента, актуални събития от света на модата/красотата/моделирането и т.н. В никакъв случай не е нужно да сте ходеща „енциклопедия на модните модели“ – бъдете осъзнат и информиран. 

Формулярът за кандидатстване на Alia Models е тук:

https://aliamodels.com/beamodel 

Прочетете нашите Съвети при набиране на модели:

https://aliamodels.com/recruitment-warning 

Научете се да приемате отхвърлянето

    Подгответе се психически за отхвърляне. Трябва да можете да се справяте със затварянето на врата пред лицето ви без да се замисляте.модел - Виктор, фотограф - Цанислав Христов Дори на най-зашеметяващите супермодели е казвано “НЕ“. Те също са чували „НЕ“ много пъти, по много начини, от безброй хора. Отхвърлянето е част от кариерното развитие. Колкото по-рано не само разберете, но и приемете това, толкова по-добре ще се чувствате в бъдеще. Не изграждайте самочувствието си само на база на външния си вид или на одобрението на някой друг за вас. Започнете да практикувате това още сега като предизвикате себе си да пренебрегнете всяка критика, която сте получили през тази седмица. Лесно или трудно ви беше да направите това? Колкото по-трудно ви е било, толкова повече трябва да тренирате. Започнете да практикувате умението да оставяте всяка критика зад гърба си! Не се притеснявайте, всеки може да придобие това умение с достатъчно практика. 

Постоянно се стремете да изглеждате по-добре 

    Погрижете се за кожата, косата, тялото и здравето си. модел - Джулия, фотограф - Лора СлавоваХаресва ли ви или не, моделите са част от индустрия, ориентирана към естетиката, а красотата/външният вид е безспорно от съществено значение. Имайте предвид, че можете да бъдете модел независимо от физическата красота или типа на тялото (за някои типове модели това не е фактор, например за комерсиалния модел).

За типовете модели можете да прочетете в епизоди 2, 3 и 4.

Все пак, от вас зависи да се възползвате максимално от генетиката, която ви е дадена. 

    За да станете модел, трябва да имате строг режим за красота. Много супермодели използват следните навици като част от рутината си за красота, но не само: пиене на вода през целия ден, за да останат хидратирани и да поддържат кожата си еластична, без пушене и минимално количество алкохол. Други навици, които можете да си създадете:  ексфолиране/миене/овлажняване на лицето всяка сутрин и вечер, носене на SPF, почистване на грима преди сън, редовни посещения за маникюр и при фризьор, приемане на мултивитамини, тренировка 4-5 дни в седмицата, поддържане на хранителен режим  и много други. Да изглеждате и да се чувствате по най-добрия начин ще ви бъде от полза, независимо дали е в професионален или личен план. Това е печелившата стратегия. 

Пазете се

    Като модел сте уязвими, особено когато започвате кариерата си.модел - Джулия, фотограф - Лора Славова Така че внимавайте и бъдете в безопасност. Не се поддавайте на реклами за фалшиви училища за модели (не е необходимо да плащате пари, за да посещавате училище или обучение за модели). За да започнете като модел, не трябва да плащате за снимки. Вашата агенция трябва да се грижи за организирането на тестови снимки. Има и много други измами: състезания за модели, безскрупулни „агенти за модели“ или „кастинг директори“ или „фотографи“, фалшиви обаждания за кастинг, които обещават привлекателно заплащане. Винаги информирайте приятелите и семейството си за случващото се в кариерата ви. Те могат да ви заострят вниманието, ако нещо звучи странно или необичайно. Те могат да ви закарат на фотосесия и да ви чакат отвън. Те могат да ви подкрепят, когато се сблъскате с отхвърляне или тежка ситуация. Пазете се и разполагайте със система за подкрепа!

Прочетете нашите Съвети при набиране на модели:

https://aliamodels.com/recruitment-warning