Сезони

Всичко започва с мечта!

Сезон 2022 / 06.01.2022

Първите усещания на хората, които са част от модната индустрията, се пораждат още в детска възраст под формата на мечта. Много момиченца, а и момченца често казват като малки - "Като порасна ще стана супер модел", позирайки на въображаемия подиум в хола.

Помня, че като малка гледах реклами и им се възхищавах, защото вярвах, че един ден аз ще бъда част от тях. Тогава представата ми за моделството беше нереална и не знаех по какъв начин ще бъда част от това поприще, но с времето много неща се наредиха от само себе си. Всичко това се случи, само защото никога не спрях да мечтая и здраво да работя, за да постигна целите си.

Точно затова професията на модела винаги се свързва и продължава да се свързва с думата "мечта", която е последвана от “упорита работа”. Мечтата сама по себе си може да се променя с времето и да се превръща в различни вариации на първоначалната, но винаги остава в едно общо поприще - мода, изкуство и т.н. Важно е да се подчертае, че всички сфери са взаимно свързани. Чист пример е как модата и моделството са изящен и нестандартен вид изкуство.

Когато достигнем до периодът в живота си, когато сме готови да изпълним мечтата си, започваме да подкрепяме желанието си с ред причини. При моделите едни от най-често срещаните причини, заради които те поемат по този път са:

  • Обичам модата и грима и притежавам чувство за собствен стил.
  • Обичам да изразявам себе си в социалните медии.
  • Обичам вниманието, особено когато имам много харесвания в социалните мрежи.
  • Искам да пътувам и да опознавам световната мода.
  • Искам да се запозная с влиятелни личности от целия свят.
  • Искам да повдигна самочувствието си.

Макар и тези причини да са основателни, те все пак си остават причини, а не действия! Не забравяйте, че светът на моделите изглежда лесен, изящен и красив, но зад тази красота се крие много труден път, по който те са минали.

"Мечтите трябва да са толкова големи, че да можем да растем в тях."

- Джоузи Бисет

 

Автор: Нели Зографова

Модел: Роси @aliamodelsagency